Rústiques Faiges posa a la venda el nou oli Morrut de Mianes, solidari amb el projecte Emma

Per la venda de cada ampolla de Morrut de Mianes, donarà 1€ per a la investigació en càncer de mama.

Amb la tercera generació de la família Faiges, es consolida la tradició d’elaborar oli de la màxima qualitat, que va tenir els seus inicis a Roquetes i que ha arrelat fermament a les Terres de l’Ebre.

Aquest arrelament fa que Rústiques Faiges s’impliqui directament amb el seu entorn social i que comparteixi també les seves necessitats i projectes. Amb aquesta inquietud, Faiges se solidaritza amb el projecte Emma per a la investigació en càncer de mama i posa en favor de la investigació el seu Morrut de Mianes, oli verge extra de màxima qualitat.

“Som i vivim la terra que fa tants anys que treballem a la nostra família, i així ens sentim, formem part d’aquest territori i som un més de tots els que hi viuen. A Terres de l’Ebre som gent ferma i generosa, només cal veure la mobilització que hi ha per impulsar el projecte Emma des de tants punts del territori i amb tantes iniciatives. Tots som Emma. I amb el Morrut de Mianes nosaltres també posem la nostra part, per ajudar que aquest projecte d’investigació pugui ser realitat i ajudi milers de dones que pateixen i patiran el càncer de mama.” Declaracions de Rita Faiges, consellera delegada de Rústiques Faiges.

L’Oli Morrut de Mianes. Oliva originària dels Reguers (Tortosa), el seu nom fa referència a la presència d’un mugró gran en el punt estilar de l’oliva. Es conrea principalment a la zona del Baix Ebre – Montsià, destacant els municipis dels Reguers, Roquetes i Mas de Barberans.

És un oli bastant amarg i picant, ben equilibrat en dolçor i una cosa aspra si escau d’olives verdes. D’un afruitat mitjà-alt, amb aromes secundàries de tipus verd, destacant fulles, carxofes i ametlla, i de tipus madur, principalment poma.

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre. Va començar la seva campanya de presentació el mes de gener, topant-se de ple amb la covid-19, cosa que va obligar a aturar-la. Tot i això, han continuat sorgint nombroses iniciatives de suport a l’Emma, i una d’aquestes és la de Rústica Faiges, amb l’oli Morrut de Mianes.

El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment treballa per conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos.

El projecte Emma és essencial per continuar desenvolupant la recerca que permeti entendre el comportament d’aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients.

 

      

Bookmark the permalink.

Comments are closed.