Presentació del nou projecte de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Gemma Craywinckel, directora del Servei Català de la Salut, i Martí Ballart, cap de la Divisió d’Inversions i Patrimoni, han detallat el projecte d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Aquest divendres 3 de juny s’ha presentat el nou projecte d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La presentació ha anat a càrrec de la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, i del cap de Divisió d’Inversions i Patrimoni, Martí Ballart, acompanyats pel sotsdirector del Servei Català de la Salut, Ivan Planas, i Joan Nin, director territorial de Salut a les Terres de l’Ebre.

El projecte preveu la construcció d’un mòdul de 5.500 metres quadrats assistencials, ubicat a l’actual pàrquing de personal. En aquest mòdul, de quatre plantes i d’obra nova, hi ha previst ubicar-hi el nou bloc quirúrgic del centre –que ampliarà la seva capacitat quirúrgica-, les consultes externes, l’àrea de farmàcia i part de l’hospital de dia.

Per resoldre l’accessibilitat des del centre històric de la ciutat de Tortosa es contempla la connexió del recinte hospitalari amb el nucli de la ciutat mitjançant la construcció d’ascensors. El projecte també contempla un aparcament provisional fora del recinte.

Tots aquests serveis s’estan perfilant en el pla funcional, que estan treballant conjuntament el Servei Català de la Salut i l’Institut Català de la Salut. També s’ha de tenir present que el projecte i la posterior construcció hauran d’estar en consonància amb la qualificació patrimonial de les muralles. És per això que hi ha prevista una intervenció preventiva arqueològica, que consisteix en treballs d’excavació i documentació que s’han de dur a terme en l’àmbit de les obres d’ampliació.

El projecte d’ampliació tindrà un cost aproximat de 32,5 milions d’euros, i l’objectiu és licitar el projecte i l’obra de forma simultània per tal d’acotar els terminis, no allargar terminis de realització i poder començar amb els treballs d’adequació el primer semestre de 2023. La previsió és que els nous espais entrin en funcionament gradualment entre finals de 2024 i 2025.

Gemma Craywinckel ha destacat que el projecte d’ampliació del Verge de la Cinta “dona resposta a necessitats actuals. Iniciem un projecte que ofereix una solució factible, ràpida i funcional, però amb l’horitzó de treballar en paral·lel en un nou hospital”. La directora del Servei Català de la Salut ha recalcat que “treballarem per fer funcionar l’hospital que hi ha ara i per un nou hospital al territori, que doni resposta a les necessitats d’avui i que tingui projecció de futur”.

Per la seva banda Martí Ballart, cap de Divisió d’Inversions i Patrimoni del Servei Català de la Salut, ha recalcat que “l’ampliació planteja un dispositiu de construcció ràpida que permeti, en dos anys i pocs mesos, tenir-la projectada, construïda, equipada i funcionant. Tenim bagatge i experiència per fer-ho possible”.

El Verge de la Cinta és l’hospital de referència de la Regió Sanitària Terres Ebre, i té una població de referència de 176.817 habitants. Actualment el centre disposa d’una superfície de 25.030 metres quadrats.

Tortosa, 3 de juny de 2022.  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.