Premi a la Innovació Social per al projecte VoluntarICS a Terres de l’Ebre

El treball VoluntarICS a Terres de l’Ebre, presentat per Susanna Nadela, directora de l’EAP Tortosa Oest, i Neus Jové, treballadora social de l’HTVC, ha rebut el premi a la categoria Innovació Social que atorga  Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras.

El premi és un reconeixement a projectes innovadors i creatius, que aportin noves maneres d’encarar el futur per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania a Catalunya. Aquesta categoria està dirigida, especialment, a guardonar aquells projectes que estan en procés de dur-se a terme i que, consegüentment, necessiten una ajuda per tirar endavant.

El treball presentat és un pla de voluntariat que naix de la inquietud creixent que desperta en les autores la detecció de necessitats envers l’atenció als pacients i les seves famílies.  En l’àmbit hospitalari des de la Unitat de Treball Social es detecta una demanda creixent per a fer acompanyaments a pacients. Per la seva banda, la Direcció de l’EAP Tortosa Oest es troba amb tasques de salut comunitària amb tot el que comporta sortir del vessant assistencial a més d’usuaris sols a les consultes ja sigui perquè els familiars treballen o per situació de soledat no volguda.

La recerca de les professionals premiades en l’intent d’abordar aquesta situació, les va portar a descobrir l’existència de l’associació VoluntarICS que desplega tot un seguit de programes i que està integrada per treballadors jubilats, i també actius, vinculats a l’ICS.  Van pensar que era una bona plataforma per desplegar a Terres de l’Ebre i desenvolupar un projecte similar d’acompanyament i ajuda als pacients.

Així, VoluntarICS Terres de l’Ebre, que té l’honor de guanyar aquest Premi a la Innovació Social 2019 és també el fruit de la intel·ligència col·lectiva que implica la col·laboració de moltes persones, com són les companyes que el 2015 van iniciar aquesta experiència a Barcelona i que ara se intentarà impulsar a l’Ebre. La cooperació genera resultats més grans i millors que els que s’obtindrien de manera individual.

El lliurament del premi va tenir lloc al Caixa Fòrum de Girona el dimarts dia 23 d’abril. L’edició d’enguany havia rebut més de 90 candidatures, totes amb accions i propostes que, diàriament, milloren la qualitat de vida de les persones.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.