Pla de millora d’accessibilitat als centres d’atenció primària de l’ICS a Terres de l’Ebre

El Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre incorpora mesures organitzatives orientades a la millora de l’accessibilitat dels ciutadans.

Des de la Gerència de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre, s’ha iniciat una nova campanya informativa encaminada a millorar l’accessibilitat dels usuaris al sistema sanitari i fer-hi més fluida i àgil la comunicació.

Les necessitats dels ciutadans respecte als serveis de salut són variables pels canvis socials, demogràfics, tecnològics, per la diferenciació entre pacient i cuidador, perquè els ciutadans cada cop estan més informats i hi ha més necessitats de ser independents i gestionar la seva pròpia salut, i tot això acompanyat de la corresponsabilitat dels equips de salut en el seu conjunt en la presa de decisions compartides.

Quan es parla d’accessibilitat, un aspecte molt important a tenir en compte és la incorporació, optimització i aprofitament de tecnologies de la informació com a elements imprescindibles per millorar l’efectivitat i l’eficiència del procés assistencial.

El Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre s’avança, adaptant aquestes tecnologies a les demandes dels ciutadans, i els en facilita l’ús. Actualment, mitjançant Internet es pot sol·licitar cita prèvia, anul·lar o consultar visites, la qual cosa els estalvia trucades i desplaçaments innecessaris als centres d’atenció primària (CAP).

Les visites que es poden programar, anul·lar i consultar són les dels metges de família, pediatres, infermeres i odontòlegs (excepte la línia pediàtrica), salut internacional i vacuna de la grip.

https://ws1.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.