Més de 200 professionals han assistit a Tortosa a la XXII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria

La XXII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria ha tingut lloc al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa durant els dies 6 i 7 de maig.

Es tracta de l’esdeveniment més important que programa anualment la Societat Catalana de Pediatria per tal que els professionals puguin compartir experiències i actualitzar els seus coneixements. En aquesta edició han participat 225 professionals entre pediatres, infermers i cirurgians infantils.

Paral·lelament, a la cripta de l’església de la Reparació, ha tingut lloc un simposi amb els darrers avenços en el món de les vacunes.

A la Reunió, s’hi han presentat un total de 138 treballs científics inèdits, 21 comunicacions orals i 117 pòsters, que abasten tots els àmbits de la pediatria. Dels nou premis convocats, els professionals de l’ICS a les Terres de l’Ebre n’han guanyat els següents:

 

Premi a la Comunicació Oral més Original al treball: “Comparació de l’efectivitat dels biosimilars respecte a l’hormona de creixement recombinant en el tractament de la talla baixa” presentat per Lucía Dougherty de Miguel, Neus Rodríguez Zaragoza, Laura Tur Claramunt, Laura Company Ardila, Antoni Sorní Hubrecht i Pere Genaró Jornet, del Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

 

 

Premi a la Millor Presentació en l’Atenció Primària al pòster que porta per títol: “Es compleixen les recomanacions d’administració de vitamina D als lactants?” de Sònia Ponce López, Xaro Bautista Castells, Verònica Fernández Curto, Elvira Dealbert Ramos, Maria Esteller Carceller, Mireia Cid Ruiz, Alexandru Damian, M. Carme Altes Dalmau, Miquel Navarro Robles, M. Josefa López Sánchez, Gabriel Esquinas Rychen, Maria Escolà Llop, Miriam Pérez Celma i Immaculada Bardají Martínez, dels equips d’atenció primària Tortosa Est i Tortosa Oest.

D’altra banda, la Reunió ha implicat la societat civil, infants, pares i famílies.  Per això, a més del programa científic, als Jardins del Campus durant tot el matí del divendres, s’han organitzat diverses activitats entre les quals hi ha un taller de suport vital bàsic, en el qual 40 pediatres, instructors de reanimació cardiopulmonar (RCP), han ensenyat a 275 alumnes de sisè de primària les maniobres bàsiques de la RCP.

La Comissió de la Festa dels Xiquets de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Associació de Dones de Sant Llàtzer també hi han col·laborat preparant i repartint un esmorzar saludable, basat en productes del territori, per fomentar, també, l’adquisició d’hàbits sans.

Així mateix, organitzat conjuntament amb l’Associació de Nens Diabètics de les Terres de l’Ebre, ha tractat sobre la importància de la dieta i l’exercici en el control de la diabetis infantil.

Finalment, a més de les activitats purament acadèmiques, el Comitè Organitzador, sota la direcció del Dr. Pere Genaró, ha programat una sèrie d’actes perquè els assistents coneguin part del patrimoni cultural i artístic de la ciutat.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.