L’ICS Terres de l’Ebre, per una alimentació saludable

Els centres sanitaris, com a espais de promoció de la salut i de prevenció i atenció a la malaltia, cal que siguin exemplars en l’oferta d’aliments i begudes. Cal garantir que l’oferta disponible d’aliments i begudes tant als espais de restauració com a les màquines expenedores situades en aquests centres sanitaris contribueixi a una alimentació saludable.

Des de la Gerència Territorial Terres de l’Ebre de l’ICS s’ha treballat, juntament amb la col·laboració de les empreses UTE CLECE-ARCASA i Homatic, per donar compliment a les Recomanacions sobre aliments i begudes per a màquines expenedores en hospitals i centres sanitaris, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i a la Instrucció 05/2018, del CatSalut Servei Català de a Salut, Hospitals sense alcohol. Recomanació de no vendre begudes amb contingut alcohòlic en els centres hospitalaris del SISCAT.

En aquest sentit a partir del dia 1 de gener del 2019 s’han adaptat les màquines expenedores situades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta eliminant la publicitat i incloent-hi missatges que promoguin, de manera atractiva, una alimentació saludable, així com donant prioritat a la venda de productes saludables. També s’ha prohibit la venda de totes les begudes amb contingut alcohòlic als serveis de càtering o restauració.

Durant el proper trimestre, aquesta iniciativa serà extensiva a la resta dels centres d’atenció primària i consultoris locals del Servei d’Atenció Primària de Terres de l’Ebre que disposin de màquines expenedores d’aliments i begudes.

L’ICS a les Terres de l’Ebre manté així el seu compromís amb la dieta i alimentació saludable dels seus habitants.

Vídeo Canal Terres de l’Ebre

Bookmark the permalink.

Comments are closed.