L’ICS Terres de l’Ebre continua amb la campanya de vacunació contra la COVID-19

Els treballadors dels diferents col·lectius de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, tant els professionals sanitaris com administratius, informàtics i de serveis generals, segueixen treballant a contrarellotge per afavorir la celeritat en la vacunació comunitària.

El passat dilluns, 22 de març, a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) es van començar a vacunar els pacients trasplantats i també els pacients oncològics immunodeprimits a causa de la mateixa malaltia o del tractament amb quimioteràpia citotòxica que reben. Seguidament, en espera que el Departament de Salut ho autoritzi, està previst vacunar-hi la resta de persones immunodeprimides i d’altres especialment vulnerables.

Per això, a l’HTVC s’han destinat dues infermeres que fins al moment han administrat 164 dosis de la vacuna Moderna. Els especialistes mèdics que atenen el col·lectiu de pacients als quals van destinades aquestes vacunes, en valoren la historia clínica per decidir l’ordre d’administració.

Paral·lelament, els equips d’atenció primària (EAP) continuen amb l’estratègia de vacunació segons les directrius actuals de Salut Pública. Des del passat dimecres, s’hi han inclòs les persones entre 60 i 65 anys, a les quals s’administra la vacuna d’Oxford/AstraZeneca en els punts actuals distribuïts per les poblacions de Roquetes, Móra la Nova, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Gandesa i l’Aldea. Les persones interessades poden accedir a aquesta vacunació a través de la pàgina web habilitada. En aquests punts, des de la represa el passat 24 de març, s’han administrat 1.447 vacunes.

Pel que fa a les vacunes de la farmacèutica Pfizer, s’estan reservant per a les persones amb grau 3 de dependència, les que tenen grau 1 i 2 que van a centres de dia, les incloses al programa ATDOM, i les més grans de 80 anys. Actualment a Terres de l’Ebre la cobertura vacunal de les persones amb dependència és del 79% i la de més de 80 anys és del 40,3%, percentatges superiors a la mitjana de Catalunya que són del 71,3% i el 34%, respectivament.

Els EAP han hagut de fer una reorganització, per poder fer front a la vacunació i destinar-hi el màxim de recursos disponibles en jornades ordinàries i extraordinàries, prioritzant-la, però sense deixar de banda l’activitat pròpia de l’Atenció Primària.

El Pla d’estratègia de vacunació massiva per la COVID-19 a Catalunya elaborat per la Generalitat no ha previst cap punt de vacunació massiva a les Terres de l’Ebre. Tenint en compte que la població està dispersa arreu del territori, s’ha optat per mantenir els 25 punts de vacunació habilitats fins al moment per a evitar els desplaçaments innecessaris dels habitants.

Els centres de vacunació principals a les Terres de l’Ebre estan situats a punts estratègics de les quatre comarques i són els següents: Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara, Amposta, Ulldecona, la Sénia, Tortosa, Roquetes, Xerta, Jesús, Deltebre, Sant Jaume d’enveja, l’Aldea, l’Ampolla, Camarles, Flix, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Gandesa, l’Ametlla de Mar i el Perelló. A més a més, a Tortosa està previst instal·lar un punt de vacunació mitjà al pavelló firal de Remolins.

Tortosa, 29 de març de 2021

Bookmark the permalink.

Comments are closed.