L’ICS Terres de l’Ebre celebra la IV Jornada d’Alletament Matern

El  Grup de Suport a la Lactància Materna de l’ICS Terres de l’Ebre ha organitzat la Jornada al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa, el diumenge 6 d’octubre.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna, instaurada oficialment per l’OMS i la UNICEF l’any 1992, és actualment el moviment social més extens en defensa de l’alletament matern. Se celebra mundialment de l’1 al 7 d’agost, aniversari de la Declaració d’Innocenti, firmada a l’agost de 1990, sobre la protecció, el foment i el suport a l’alletament matern.

A Europa se celebra per comú acord la setmana 41 de l’any, entenent que és la setmana més probable del part d’un embaràs que s’iniciés l’1 de gener, i, per tant l’inici de la lactància.

De forma consensuada, la majoria de grups de suport de l’alletament matern va decidir que la celebració de la Setmana de la Lactància Materna comencés el primer diumenge d’octubre, amb diversitat d’actes i la lectura d’un manifest on es reflecteixi el lema triat per la World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) per a la setmana de cada any.

El Grup de Suport a la Lactància Materna de la Gerència Territorial Terres de l’Ebre s’afegeix a aquesta celebració amb l’organització de la IV Jornada d’Alletament Matern, que ha tingut lloc al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa, diumenge 6 d’octubre al matí, amb l’objectiu de promocionar-lo i de difondre els avantatges de la donació de llet materna.

Ha estat una trobada de mares que estan alletant, o que han fet alletament matern, pares i fills, amb membres del Grup de Suport, llevadores, pediatres i professionals de diverses disciplines.

La primera part de la Jornada ha consistit en dos tallers: un taller de dansa, a càrrec de l’Escola de Ball d’Amposta Quick Dance, i un altre de dibuix amb xocolata, a càrrec de Xocolata i Cafè CREO.

La directora dels serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, ha presentat la Jornada juntament amb les llevadores Vanesa Sanz i Anna Vericat,  i s’ha fet lectura del Manifest a favor de la lactància materna.

La Dra. Núria Vilanova, del Banc de Sang i Teixits, ha explicat el procediment per fer-se donant de llet.

Seguidament, Judith Yebra, de la Lliga de la Llet de Catalunya, ha impartit la conferència “La importància del suport mare a mare”.

Finalment, s’han lliurat els premis del tercer concurs fotogràfic d’alletament matern: “Alletament matern un bé essencial per a la salut pública” i s’ha  presentat el quart concurs fotogràfic sobre lactància materna.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.