L’ICS Ebre amb el Dia Mundial contra el Càncer

El Dia Mundial contra el Càncer té per objectiu sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l’àmbit de la prevenció. Per aquest motiu, el 4 de febrer, juntament amb la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre, la Gerència Territorial de l’ICS ha organitzat diverses activitats.

Als vestíbuls de l’Hospital Verge de la Cinta i del CAP Baix Ebre de Tortosa s’han instal·lat taules informatives on s’ha donat a conèixer el projecte “Apadrina un coixinet”.

Conxa Rodríguez, infermera de de l’Hospital de Dia de l’HTVC i diferents membres de la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre hi han presentat les activitats de confort que s’ofereixen a les persones que pateixen aquesta malaltia com els tallers “Un mocador amb estil”, adreçat a les dones en tractament oncològic que té com efecte secundari l’alopècia, i “Posa’t guapa, et sentiràs millor”, de maquillatge i cura de la pell adreçat a pacients oncològics que la Fundació Stanpa, junt amb l’Institut Català d’Oncologia estan fent des del febrer de 2016. A més, el Dr. Miguel Berzosa, oncòleg de l’HTVC ha parlat sobre la incidència i el tractament del càncer al territori tal com es reflecteix al programa Connecticat a través del canal de televisió Terres de l’Ebre.

D’altra banda, El Dr. Carlos López, responsable territorial de recerca de l’ICS Terres de l’Ebre, i la Dra. Marylène Lejeune, coordinadora de recerca de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), coordinadors tots dos del Grup de Recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica, han estat entrevistats al Programa Primera Columna de Canal 21 sobre la investigació del càncer.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.