L’Hospital Verge de la Cinta se suma a la Marató de Donants de Sang de Catalunya

El 16 de gener, l’Hospital Verge de la Cinta s’ha sumat a la campanya del Banc de Sang, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que s’ha celebrat del 10 al 17 de gener amb  l’objectiu d’aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

Durant la Marató d’aquest any, el Banc de Sang del Verge de la Cinta ha superat les 66 donacions assolides el 2019 durant la Marató.

A la roda de premsa que ha tingut lloc a l’Hospital, hi han participat Mònica Ripoll, 3a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa; M. José Rallo, directora de l’HTVC; Paco Bertomeu, president de l’Associació de Donants de Sang del Baix Ebre, i Núria Vilanova, cap de donacions del Banc de Sang i Teixits de Terres de l’Ebre i Tarragona, la qual ha destacat ha destacat la satisfacció personal que suposa saber que la teva sang ha salvat una vida.

La Dra. Rallo, que també s’ha sumat a la campanya donant sang, ha recordat que la sang caduca i que tothom, en algun moment, en pot necessitar.

Durant la Marató d’aquest any, al Banc de Sang del Verge de la Cinta han acudit  75 persones, tant usuaris com personal del centre, dels quals 67 han pogut donar sang i contribuir a  aconseguir l’objectiu de la campanya.

Cal recordar que a més de les campanyes de donació, es pot donar sang tots els dijous laborables, de 9 a 14 i de 15 a 19 h, a les dependències del Banc de Sang i Teixits a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 que s’ha llençat amb motiu de la Marató és el servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang. A través del número de telèfon 677071756, qualsevol persona pot fer consultes al Banc de Sang i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per correu electrònic o per telèfon.

L’altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la ‘banda sonora’. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.