L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta celebra les Jornades Interhospitalàries d’Oftalmologia

Aquestes Jornades provincials enguany han estat organitzades pel Servei d’Oftalmologia de l’HTVC i han tingut lloc el dia 1 de juny a l’Àrea de Gestió del Coneixement Territorial.

Amb l’objectiu de difondre el coneixement de patologies oculars relacionades amb el sistema nerviós, mitjançant l’exposició de temes monogràfics i casos clínics, s’han aplegat una trentena de metges, infermers i optometristes interessats en la temàtica de la neurooftalmologia des d’un visió transversal i multidisciplinària.

La presentació de la sessió ha anat  a càrrec del Dr. Victorián Peralta, director de l’HTVC,  i de Jordi Colome, cap del Servei d’Oftalmologia de l’HTVC.

Javier C. López García, oftalmòleg de l’HTVC i de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarrragona ha parlat sobre les alteracions pupil·lars.

Seguidament, hi ha intervingut Bernardo Sánchez Dalmau, oftalmòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona amb una exposició sobre actualització en neurooftalmologia.

L’oftalmòloga de l’Hospital Sant Joan de Reus, Naiara Relaño Barambio, ha explicat la neuropatia òptica hereditària de Leber.

A continuació, sobre les manifestacions oftalmològiques de la miastènia gravis ha parlat l’oftalmòloga de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Alicia Galán Terraza.

Finalment, s’ha fet una presentació de casos clínics.

Donar a conèixer les patologies que no formen part de la clínica ordinària de l’oftalmòleg com són els trastorns neurooftalmològics, i revisar els diferents enfocaments terapèutics, proves complementàries que cal sol·licitar i la millor actitud terapèutica en cada cas, han estat dos dels objectius d’aprenentatge de les Jornades.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.