L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta celebra el Dia de l’Infant Hospitalitzat

El 2015, la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer va proposar que el 13 de maig se celebrés el Dia de l’Infant Hospitalitzat. D’aleshores ençà, la majoria dels hospitals espanyols s’han sumat a la iniciativa i cada 13 de maig es fan actes per sensibilitzar la població sobre les conseqüències que l’hospitalització té sobre els infants i adolescents.

La data es va escollir per recordar que, el 13 de maig de 1986, el Parlament Europeu va aprovar la Carta europea dels drets dels infants hospitalitzats en la qual es recullen 23 drets que caldria garantir durant l’ingrés en un centre sanitari.

En aquest dia, la pediatra de l’àrea d’hospitalització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), Nereida Vidiella, ens recorda que “els xiquets ingressats són els protagonistes d’aquest dia. Si la situació de la pandèmia ens ho hagués permès, hauríem fet activitats a la Ciberaula. Enguany, l’HTVC té l’accés i la mobilitat limitats, així que hem convertit la celebració en un acte més divulgatiu en què recordarem els drets dels infants hospitalitzats i reivindicarem la importància del seu compliment en tots els àmbits de la Salut”.

Per la seva banda, Francesc Arasa, que també és pediatre de l’àrea d’hospitalització de l’HTVC, valora els esforços que fa el personal sanitari per fer més agradable l’estada dels nens a l’hospital i especifica que “l’objectiu és que la família se senti ben atesa i que els nens puguin continuar sent nens dins de l’hospital.

Pel que fa a l’elaboració del vídeo, hi han participat deu infants i adolescents que, amb les seves paraules, expliquen els drets que consideren més rellevants:

  • A ingressar només quan el tractament no es pugui fer en l’àmbit domiciliari.
  • Que l’ingrés sigui el més curt possible.
  • A estar acompanyats pels seus pares.
  • A rebre informació de manera entenedora…

Durant una setmana, el vídeo es projectarà a les pantalles dels centres d’atenció primària i de l’HTVC i també es difondrà per xarxes socials.

Tortosa, 13 de maig de 2022

Bookmark the permalink.

Comments are closed.