La Regió Sanitària Terres de l’Ebre aborda inversions en diferents centres per donar millor resposta davant la COVID-19

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta tindrà una inversió de 3,363 milions d’euros

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, acompanyada de la directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), Maria José Rallo, han presentat avui les obres de millora que s’han de realitzar en diferents centres hospitalaris i residències de la Regió per tal de reforçar els equipaments i adequar-los de cara a una possible onada de COVID-19. A més, Mar Lleixà ha recordat la inversió realitzada i prevista al Pla de confort i resolució en l’atenció primària.

Pel que fa a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta les obres previstes corresponen a l’àrea d’urgències i l’àrea d’hospitalització per a pacients semicrítics. A l’àrea d’urgències es farà una ampliació de 300 metres quadrats, cosa que representa passar dels 900 metres quadrats actuals a 1.200 metres quadrats. Aquesta actuació comportarà dues fases: una primera d’ampliació, les obres de la qual finalitzaran aquesta tardor, i una segona de reforma de 200 metres quadrats existents, a realitzar l’any 2021.

El principals beneficis de la fase 1 de remodelació de l’àrea d’urgències seran augmentar el nombre de boxs i en finalitzar la segona fase els punts d’atenció passaran de 32 a 48. Aquesta segona fase comportarà també incrementar una sala de triatge d’adults, crear una sala de triatge pediàtric, una àrea d’observació infantil i una sala d’espera pediàtrica, entre d’altres.

Pel que fa a l’àrea d’hospitalització de l’HTVC s’adequarà una unitat convencional situada a la mateixa planta que la UCI per transformar-la en una unitat de semicrítics. En la fase 1 s’incrementarà en 6 habitacions individuals i, un cop finalitzada la segona fase l’increment serà de 9 habitacions més. També s’hi farà una renovació tecnològica per obsolescència de l’equipament actual de l’UCI i un augment de la ràtio d’infermeria per atendre malalts més complexos.

La inversió total que es realitzarà a l’HTVC pel que fa a l’equipament i l’obra de l’àrea d’urgències serà d’1,652 milions d’euros, mentre que l’equipament i l’obra de l’àrea d’hospitalització, d’1,711 milions d’euros.

Pla de confort d’atenció primària a les Terres de l’Ebre

Per altra banda, el Pla de confort i resolució aprovat pel Departament de Salut representa una inversió de 614.442,93 euros en l’atenció primària de les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a renovació de material sanitari com de mobiliari als diferents CAP i consultoris locals del Territori. Actualment, durant la pandèmia de la COVID-19 han arribat 8 ecògrafs portàtils en diferents CAP de la Regió Sanitària.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.