La metgessa Montse Andreu i les residents Laura Garrido Calvo i Sara Bustillo reben el reconeixement de la SEMFYC

La metgessa de família Montserrat Andreu Miralles, juntament amb les residents de família de quart any, Laura Garrido Calvo i Sara Bustillo de la Hoz, ha obtingut el premi a la millor experiència docent gràcies a la seva comunicació Compartir la pell.

La Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC) és qui li ha fet entrega d’aquest reconeixement en el marc del XLI Congrés Espanyol de Metges de Família, que ha tingut lloc a Palma de Mallorca del 7 i el 9 d’octubre de 2021.

“Compartir la pell és una iniciativa que té com a pretensió augmentar els coneixements en dermatologia i dermotoscòpia, i a més a més, conèixer si la freqüència d’ús del WhatApp creat disminueix les derivacions i el nivell de satisfacció dels professionals.

L’ Atenció Primària cal ser resolutiu i un 20% de la patologia és dermatològica. La Dermatologia s’estudia com a assignatura a la fi de la carrera i en la Residència de Medicina Familiar i Comunitària només es realitza un mes de rotació. La carència en coneixement en Dermatologia implica una insatisfacció professional i un augment en el nombre de derivacions. A més, el càncer de pell en els últims 10 anys ha augmentat un 20% i l’Atenció Primària és la porta d’entrada del sistema de salut per fer un diagnòstic precoç.

Per poder millorar la resolució i els coneixements dels professionals, les implicades van crear un grup de WhatsApp ( “Compartir la pell”) al maig de l’any 2018, amb 86 participants (metges de família, residents i infermeria) que compta en l’actualitat de 700 documents entre fotografies, enllaços i articles.

El guardó vol reconèixer la iniciativa d’aquesta proposta i la utilitat pràctica d’aquesta.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.