3D Lab Atmosfera ICS EBRE

El laboratori 3D Atmosfera de l’ICS Ebre es consolida com a Unitat per a la planificació de intervencions quirúrgiques complexes a l’HTVC

Del projecte pilot d’implementació de la tecnologia 3D, iniciat al setembre a l’ICS Terres de l’Ebre, ha nascut el Laboratori 3D Atmosfera, un espai tecnològic, on un equip multidisciplinari, mitjançant l’ús de la tecnologia 3D, dona suport als...

Presentació

El laboratori 3D Atmosfera és un espai tecnològic on un equip multidisciplinari, mitjançant l’ús de la tecnologia 3D, dona suport als professionals sanitaris de l’HTVC per a la realització de:

  • Planificació d’intervencions quirúrgiques
  • Desenvolupament de projectes de docència, simulació i I+D.

Missió

Ser un espai per a la innovació i la incorporació de les noves tecnologies que siga un motor d’acceleració cap a la medicina personalitzada amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial del nostre hospital.

Equip

José M Molina Marquez

José M Molina Marquez

Traumatòleg i coordinador del projecte

Marta Provencio Ferreres

Marta Provencio Ferreres

Tècnica d'imatge

Eric Barreda Prades

Eric Barreda Prades

Enginyer biomèdic

Miguel Angel Armengod Navarro

Miguel Angel Armengod Navarro

Tècnic d'imatge

Serveis

Planificació quirúrgica virtual:

A partir de les imatges de TAC o RM fem una reconstrucció 3D virtual de la regió anatòmica d’interès. Desprès, amb l’ús d’eines CAD, simulem la intervenció quirúrgica per determinar-ne la viabilitat.

Impressió de models anatòmics:

Amb la reconstrucció 3D virtual fabriquem una rèplica exacta de l’anatomia del pacient perquè el professional puga practicar prèviament a la intervenció, fer la selecció del material, preconformar plaques, etc.

Guies i d’altres eines quirúrgiques personalitzades:

Dissenyem productes sanitaris personalitzats adaptats a l’anatomia del pacient.

Impressió de models per a la Simulació i Docència:

Mitjançant la impressió amb diferents textures i materials es poden simular teixits anatòmics com ara la pell, os o vísceres, de tal manera que possibilita la formació del personal sanitari sense haver de desplaçar-se a un laboratori anatòmic universitari.

Teniu un cas clínic complex candidat a planificar-se amb 3D o un taller docent a realitzar i necessiteu un model anatòmic?

Comments are closed.