L’Hospital Verge de la Cinta acull la XXVIII edició de les Jornades Interhospitalàries d’Oftalmologia de Tarragona

La Jornada ha començat amb la benvinguda a tots els assistents per part de Carlos Tobar, gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, i Salvador Pallejà, director de l’HTVC. Tot seguit, s’ha anat desenvolupant la sessió seguint el programa previst.

El cap del Servei d’Oftalmologia de l’HTVC, Jordi Colomé, ha iniciat les intervencions amb la presentació d’alguns casos de perforació cornial resolts amb implantació de teixit escleral de donant disponible en el banc de teixits del mateix Hospital.

Enric Boldú, optometrista amb una llarga trajectòria clínica, ha fet una actualització de l’ortoqueratologia nocturna, tècnica que permet mantenir una bona visió durant el dia amb unes lentilles d’adaptació nocturna.

Javier Lòpez, oftalmòleg de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, mitjançant un vídeo amb gran component didàctic, ha mostrat un cas d’helmiantosi ocular viscut al nostre Hospital.

Des de l’Hospital Sant Joan de Reus, Raquel Vergés, ha presentat un cas clínic de distròfia polimorfa posterior de còrnia, patologia amb poca incidència i de difícil abordatge terapèutic.

L’especialista en oculoplàstia de l’Hospital Joan XXIII i col·laboradora del nostre hospital, Rosa Bonilla, ha fet una revisió sistemàtica de la patologia de la lagoftàlmìa, amb tots els riscos potencials que es poden generar en la superfície ocular i totes les alternatives quirúrgiques.

Pilar de Rivas ha presentat un cas de megalocòrnia amb resolució quirúrgica satisfactòria, tractat a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

L’exposició sobre els tractaments de l’aberropia amb làser guiats per topografia han ha anat a càrrec de José Luis Cuadrado, de l’Hospital del Vendrell.

L’especialista de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, Teresa Solans, ha fet una revisió monogràfica del queratocon, patologia que apareix en joves i que presenta una elevada prevalença, a més de mostrar en imatges la dificultat de la tècnica quirúrgica.

Per finalitzar la reunió, Sara Martin, de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, ha detallat les tècniques per operar una cataracta amb èxit quan ens trobem amb pacients amb endoteli delicat. Així mateix, gràcies al seu bagatge i documentada experiència, ha mostrat la resolució de les descompensacions corneals per claudicació de l’endoteli per mitjà de la tècnica de DMEK.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *