Homatic Vending ha aconseguit recaptar 17.494 euros per al projecte Emma per la investigació contra el càncer de mama. Ho ha fet a través de la venda de polseres solidàries que es poden comprar a les màquines de vending de l’empresa, però també gràcies a l’adquisició que n’han fet empreses i administracions col·laboradores.
Des de l’inici de la campanya solidària del projecte Emma aquest 2020, Homatic Vending ha donat suport a la seva difusió. A cadascuna de les seves màquines de vending es poden adquirir les polseres solidàries al preu d’un euro, però al mateix temps es pot trobar un adhesiu que informa del projecte Emma i fa una crida a participar-hi.
La campanya de difusió del projecte Emma també s’ha estès a les seves xarxes socials d’Homatic Vending, on s’ha donat a conèixer les diferents formes de col·laborar amb la recollida de fons pel projecte i s’han fet crides a la participació amb vídeos fets per la mateixa empresa. Una altra forma de donar a conèixer el projecte ha estat incloure el logotip i l’enllaç al projecte Emma als correus electrònics corporatius d’Homatic. A més, Homatic Vending ha pogut explicar què és el projecte Emma en revistes especialitzades del sector de la distribució automàtica a tot l’Estat.
La directora general d’Homatic Vending, Eugènia Cortijo, ha destacat que l’ampli radi d’abast de les màquines de venda automàtica de l’empresa ha estat una oportunitat per donar a conèixer el projecte Emma, una de les seves principals necessitats. “La pandèmia va frenar molts dels actes públics que els organitzadors havien pensat fer, així que vam decidir que els podíem ajudar venent les polseres solidàries a les nostres màquines de vending“, explica Cortijo, qui afegeix que així han volgut “posar el seu gra de sorra” a la investigació contra el càncer de mama.
Homatic Vending també ha aconseguit recollir l’ajuda d’un gran nombre d’empreses, associacions i institucions, que han adquirit un elevat nombre de polseres solidàries. Han estat els ajuntaments de Tivenys, Campredó, Ulldecona, Roquetes, Alcanar, Amposta, Ascó, la Ràpita i Caseres; la Diputació de Tarragona i consells comarcals de la Terra Alta, el Montsià, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre; les empreses Remsa, Frankfurt Querol, la Sifoneria, Espai Verd, Punt Notari, Poteta de Cabra; entitats com l’Associació de Comerç del Perelló, l’Associació de Dones de la Fatarella i Engrescades; i centres sanitaris com l’Hospital Comarcal d’Amposta, la Residència d’Avis d’Amposta, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, la Clínica Terres de l’Ebre i els de la Gerència de l’ICS a les Terres de l’Ebre.
Per què el Projecte Emma?
El Projecte Emma és una campanya solidària destinada a recollir finançament pel grup de recerca en Patologia Oncològica Bioinformàtica de les Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i el suport de la Fundació Doctor Ferran. La seva investigació té com a objectiu conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta del cos. Gràcies a les aportacions solidàries de particulars, empreses i institucions, el projecte Emma està molt a prop d’aconseguir el seu objectiu.
Tortosa, 13 d’octubre de 2021