Exposició sobre el voluntariat lingüístic

Fins a mitjans de juny, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta acull l’exposició sobre el Voluntariat per la llengua, un programa de foment de l’ús social del català que neix al Consorci per a la Normalització Lingüística, l’any 2002.

L’exposició actualment es pot visitar al passadís de l’Àrea del Coneixement i d’aquí uns dies s’instal·larà al vestíbul principal de l’HTVC.

Mitjançant el Voluntariat es pretén que les persones amb coneixements bàsics, de català adquireixin més habilitats orals i més seguretat a l’hora de parlar. Tal com diu l’exposició: “Vinguis d’on vinguis”, “Siguis com siguis”, “Tinguis l’edat que tinguis”, pots ser voluntari o aprenent.

Així, totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, poden ser voluntaris i conversar en català amb la persona que se’ls assigni.

D’altra banda, poden ser aprenents totes les persones majors d’edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.