Èxit de participació a la I Jornada de Recerca per a Residents Terres de l’Ebre

Les unitats docents de la Gerència Territorial ICS Terres de l’Ebre: Unitat Docent de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària Tortosa – Terres de l’Ebre, juntament amb la Unitat Docent Multiprofessional Geriatria de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, consideren la recerca com un dels pilars fonamentals en la formació dels futurs especialistes que es formen al nostre territori.

Per això, i per tal de donar valor als coneixements en recerca adquirits durant la residència i acompanyar-los en l’exposició dels seus projectes, les tres unitats docents del territori, amb el suport i l’Àrea de Gestió del Coneixement de l’ICS, han organitzat la I Jornada de Recerca per a Residents Terres de l’Ebre, on els residents d’últim any han tingut l’oportunitat d’exposar els seus treballs de recerca als 83 assistents, entre companys, tutors i altres professionals relacionats amb aquest camp.

La Jornada ha tingut lloc el 6 de maig, a la sala Polvorí del Parador de Tortosa i ha comptat amb la participació de Joan Nin, director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre; Maria Ferré, directora d’Atenció Primària a Terres de l’Ebre; Maria José Rallo, directora de centre de l’HTVC, i Salvador Pallejà, director gerent de l’Hospital de la Santa Creu.

El Comitè Científic de la Jornada, dels 15 projectes que s’hi han presentat, ha decidit atorgar el primer premi a Blanca Lorman Carbó, resident de quart any de Medicina Familiar i comunitària, pel projecte “Grup de morbiditat ajustada i hemorràgia intracerebral: un estudi de cohorts retrospectiu en l’Atenció Primària”. L’accèssit ha estat per a Maria Mansó Borràs, resident de Pediatria de quart any a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, pel projecte “Tractament frenador en xiquetes amb pubertat precoç i el seu efecte sobre l’índex de massa corporal”.

Com a cloenda, el Dr. Jordi Guarinos Oltra va pronunciar la conferència: “Paraules que curen. Comunicació i pràctica clínica”.

Atesa la bona acceptació i l’alt nivell dels treballs presentats, des de l’àrea de coneixement de l’ICS Terres de l’Ebre esperen poder realitzar noves edicions d’aquesta Jornada com una eina més per a fomentar la recerca entre els residents, integrar-la com una forma de treball continuat dins de la formació sanitària especialitzada i compartir projectes d’investigació entre les diferents unitats docents.

Tortosa, 11 de maig de 2022

Bookmark the permalink.

Comments are closed.