Els centres d’atenció primària de l’ICS Ebre se sumen al Dia Mundial de l’Activitat Física

Al voltant del 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física, els centres de l’ICS a les Terres de l’Ebre han organitzat diferents activitats relacionades amb l’activitat física.

Durant tota la setmana, amb l’objectiu de limitar a menys de 90 minuts al dia les activitats sedentàries, s’ha convidat els professionals de l’EAP Flix a fer una aturada de 5 minuts a les 11 h del matí per fer una sessió d’estiraments que millorin la higiene postural. I l’equip de pediatria del CAP de Flix ha realitzat un mural on els nens i nenes s’han pogut expressar lliurement.

El 2 d’abril els referents de PAFES de l’EAP de Flix, la Dra. Montserrat Garcia i l’infermer Armand Pi, a la Torre de l’Espanyol s’ha fet una caminada popular conduïda per la metgessa Tere Aviñó i l’infermer Armand Pi. Així mateix, els referents de PAFES han concedit una entrevista a TV Ascó sobre la importància de l’activitat física i han fet la xerrada “Activa la vida, millora la vida” a la llar de jubilats de Flix.

El dia 4 d’abril a la població de la Bisbal de Falset, de la mà de la metgessa Pilar Pérez i la infermera Sra. Emma Vidal, s’ha fet una caminada fins a l’ermita de Santa Llúcia on han impartit una sessió de txikung i ha pres un esmorzar saludable. Al CAP de Flix els referents de PAFES, junt amb l’Ajuntament i la col·laboració de diferents entitats de la població: el CEIP, l’IES, la Llar de Jubilats, l’Associació de Dones, l’Agrupació Sardanista i Ràdio Flix, han promogut una altra caminada amb un recorregut semiurbà que ha finalitzat a plaça de l’Església amb una ballada popular de sardanes.

El 5 d’abril els referents de PAFES de l’EAP de Flix ha impartit la xerrada taller “Beneficis de l’activitat física a la infància” als alumnes de 4rt de cicle mitjà que ha consistit a formar dos grups per participar en una pluja d’idees sobre els beneficis  que aporta a la salut la pràctica d’activitat física, a més d’executar activament diversos exercicis físics i de ball. Per la seva banda, els veïns de la població de Vinebre han participat en una caminada pel terme de Vinebre guiada per la metgessa Míriam Boira i la infermera Sra. Sonia Loran. Els professionals del CAP l’Aldea han fet una xerrada sobre l’activitat física i posteriorment, conjuntament amb l’Ajuntament han fet una caminada popular a l’ermita de la població.

El dia 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, el CAP l’Ametlla de Mar i l’Ajuntament del municipi han organitzat una caminada popular per un tram del GR-92.

Finalment, el  8 d’abril els EAP Tortosa Est i Tortosa Oest han preparat una classe de Zumba a la plaça de Francesc Macià i Lussà de la població, on usuaris i professionals han ballat a ritme de la música.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.