Els centres d’atenció primària de l’ICS Ebre s’adhereixen a la campanya “Fem salut, gràcies per no fumar”

Amb aquest lema, que serà visible a les entrades dels centres, es proposa que els exteriors dels CAP i consultoris locals també siguin espais lliures de fum.

Aquesta setmana, alguns centres d’atenció primària del territori han començat la retolació dels accessos exteriors de la porta dels centres amb els materials que formen part de la campanya “Fem salut, gràcies per no fumar” amb els objectius de:

  • Crear un ambient més sa i segur tant per als fumadors com per als no fumadors.
  • Potenciar una cultura sanitària lliure de tabac, i reduir la visibilitat de persones fumant.
  • Reduir despeses de manteniment i neteja derivades del fum i de la recollida de burilles.
  • Evitar la contaminació pel fum ambiental del tabac dins dels edificis pel consum en les zones exteriors.
  • Fer del centre sanitari una organització modèlica en el control del tabaquisme.

Per fer-ho possible, l’Agència de Salut Pública ha distribuït un conjunt de materials per a la senyalització de les entrades (portes, paviment i escales) amb el missatge “Fem salut, gràcies per no fumar” que s’anirà col·locant de forma progressiva. La campanya va acompanyada d’una difusió a les xarxes socials d’imatges i noticies al voltant d’aquesta iniciativa amb l’etiqueta #GràciesperNoFumar.

El consum de tabac és un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d’un nombre important de càncers. Aquesta campanya se suma a les iniciatives dutes a terme per diversos ens sanitaris i ajuntaments amb les quals es vol sensibilitzar la comunitat perquè no es fumi als exteriors d’escoles, equipaments esportius i altres centres d’atenció al públic.

           

Bookmark the permalink.

Comments are closed.