D’un total de 41 projectes d’arreu de l’estat espanyol que s’hi van presentar enguany, Salut+Social ha estat un dels 5 guanyadors.
L’Acte de Lliurament de les Beques i Premis Hestia 2020, celebrat el passat 24 de novembre en format virtual i a temps real, va comptar amb la participació dels investigadors principals becats i premiats pels seus projectes, articles i comunicacions. I va ser moderat per Xavier Corbella, director de la Càtedra Hestia, Eva Luque, directora general d’Hestia Alliance, i Susana Subirà, directora de la Fundació Hestia.
Aquests premis i beques, promoguts per la Universitat Internacional de Catalunya, són un pas important per reconèixer i difondre el treball que estan realitzant els professionals de la salut en l’àmbit de l’atenció social i sanitària, i de la salut mental. Atès que en aquest sector encara és molt difícil disposar dels ajuts necessaris per desenvolupar una activitat de recerca d’excel·lència, la Càtedra Hestia hi vol donar suport.
El projecte Salut+Social està liderat per Ester Gavaldà, com a investigadora principal, juntament amb Jordi Baucells, Maria Ferré i Begonya Tomàs, com a investigadors col·laboradors, i ha rebut diversos premis des que es va crear. Planteja un model d’atenció integrada iniciat a la ciutat d’Amposta, actualment en expansió per tot el territori. que respon als problemes derivats de la manca de comunicació entre els professionals de l’àmbit sanitari i del treball social, de la duplicació d’informació i la descoordinació entre els serveis.
Per la seva banda, la Càtedra Hestia en Atenció Integrada Social i Sanitària és una iniciativa de la Fundació Hestia i de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya a Barcelona. Està orientada a conscienciar sobre l’augment de persones amb un gran nombre de necessitats socials i sanitàries cròniques complexes i a promoure la recerca i la docència relacionades amb la seva atenció. A més a més, aposta per una atenció integral, integrada i centrada en la persona que pugui afavorir l’autonomia personal, la qualitat de vida, i la integració.