El projecte de música en viu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta continua actiu

Gràcies a la desinteressada col·laboració dels joves músics Òscar  Ologaray (violi) i Laura Mora (clarinet), el projecte que va iniciar-se el febrer de 2017 continua actiu i en una molt bona acollida a cada actuació per part de pacients, familiars i professionals.

Avui mateix, Òscar ha interpretat obres de Bach i Vivaldi als serveis de medicina intensiva, pediatria, rehabilitació i hospital de dia.

Laura i Òscar continuen regalant el seu temps i la seva formació musical i animen a incorporar-se al projecte a altres músics del territori.

L’acceptació de la música com una teràpia des del punt de vista mèdic ha anat creixent en els darrers anys gràcies a diversos estudis d’investigació que avalen que la música és eficaç per millorar l’estat d’ànim, la mobilitat, la respiració, la freqüència cardíaca o la tensió arterial. En tot cas, és una activitat totalment innòcua quan s’aplica amb el consens de tots els actors implicats.

La musicoteràpia està adquirint rellevància entre les institucions públiques i privades, sobretot en l’àmbit educatiu, formatiu i clínic, i cada cop són més les entitats que col·laboren en la investigació i el desenvolupament d’aquesta disciplina.

 

         

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.