Dos professionals d’Atenció Primària del territori han rebut un ajut d’investigació PERIS

Ahir, 18 de juliol, es van lliurar els reconeixements dels ajuts PERIS de recerca en Atenció Primària.
En aquesta darrera convocatòria es finançaran 22 projectes de caràcter col·laboratiu i multicèntric, 2 dels quals liderats per professionals del territori.

D’una banda, s’ha concedit una subvenció a l’estudi “Avaluació i implementació d’una intervenció nutricional, cronobiològica i d’exercici físic per a la millora de la qualitat de vida, la fatiga, el dolor i l’insomni en persones amb Fibromiàlgia i Fatiga Crònica” (projecte SINCRONITZA +), la investigadora principal del qual és Pilar Monteso Curto, infermera de l’EAP Tortosa Oest i membre del Grup de Recerca SENSITEBRE.

D’altra banda, Josep Luis Clua Espuny, metge de família de l’EAP Tortosa Est i responsable del Grup de Recerca EBRICTUS, ha rebut l’ajut PERIS per a l’estudi “Alt risc de fibril·lació auricular, ictus silent i trastorn cognitiu: estudi multicèntric, prospectiu i aleatori” (PREFATE).

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, van presidir l’acte de lliurament dels ajuts PERIS d’atenció primària. Durant l’entrega dels certificats d’ajuts, que es va dur a terme a la sala d’actes del Departament de Salut, Josep Maria Argimon va destacar que el Departament ha doblat el finançament dels ajuts PERIS de recerca en primària i en aquesta convocatòria 2022-2024 hi destina 4 milions d’euros.

Enhorabona a tots els guardonats.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.