Actualització de les mesures de restricció de visites i acompanyants a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

A l’Hospital Verge de la Cinta els darrers dies ha augmentat molt l’ocupació de llits amb pacients COVID-19. Aquesta situació obliga a aplicar-hi mesures restrictives extraordinàries en relació amb l’accés d’acompanyants i visites dels pacients, amb la intenció d’extremar la seguretat d’aquests i dels professionals, i preservar al màxim el funcionament de l’activitat ordinària de l’Hospital.

Les mesures s’apliquen tant als ingressos hospitalaris programats com als urgents i les unitats d’hospitalització s’han sectoritzat en plantes verdes i plantes roges, que comporten un règim d’acompanyants diferent.

A les plantes verdes: Especialitats II, Obstetrícia i Ginecologia, Pediatria i Cirurgia General s’autoritza una persona acompanyant per pacient i dia.

Aquests acompanyants han de passar diàriament per Informació on se’ls demanarà el DNI i el telèfon i hauran de lliurar el full d’Autoresponsabilitat COVID-19 signat, que se’ls facilitarà en cas que no se’ls hagi fet arribar amb antelació, i se’ls donarà una etiqueta identificativa amb un color diferent cada dia. De 7.30 a 9.00 h els d’Especialitats II i Cirurgia, i de 9.00 a 10.00 h els d’Obstetrícia i Ginecologia i Pediatria.

A les plantes roges: Medicina Interna i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia només es permet una persona acompanyant per pacient i dia si es donen els criteris assistencials següents: en cas de part o puerperi, o si es tracta de pacients pediàtrics o pacients en situacions especials de dependència, discapacitat o posseïdors de la targeta Cuida’m. Aquests acompanyants s’han d’adreçar al personal administratiu de la unitat d’hospitalització a partir de les 9.00 h, per fer el canvi diari d’etiqueta, amb el Certificat d’excepcionalitat que prèviament els haurà facilitat el personal d’infermeria.

En el cas dels pacients ingressats a les àrees de Medicina Intensiva i Especialitats I es comunica directament als familiars el règim de visites i d’informació mèdica.

Així mateix, s’autoritza un acompanyant en els processos de final de vida.

 

     

Bookmark the permalink.

Comments are closed.