1.541 alumnes de primer curs d’Educació Primària de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre participen en les activitats d’higiene de mans

El dia 5 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, a les quatre comarques de l’Ebre, s’ha celebrat l’acte de reconeixement a les escoles per participar en les activitats organitzades anualment per l’ICS Terres de l’Ebre en col·laboració amb els Serveis Territorials d’Educació.

Les activitats han consistit en uns tallers interactius adreçats als alumnes de 6-7 anys de primer de primària, que inclouen el visionament d’un vídeo sobre la higiene de mans. En aquests tallers els participants han mostrat els seus dots artístics creant obres de diferents disciplines: dibuix, escultures, poemes, etc. actualment exposades en diversos centres sanitaris.

Una vegada més, amb la total implicació del Centre de Recursos Pedagògics,  juntament amb els mestres de les 63 escoles participants, i dels professionals sanitaris de la major part de centres sanitaris de l’ICS Terres de l’Ebre, l’Hospital Comarcal d’Amposta, l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre i la Fundació Pere Mata, enguany, s’han portat a terme 90 tallers en els quals han participat 1.541 alumnes.

Aquesta col·laboració va començar ara fa deu anys per iniciativa del Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en les practiques d’higiene de mans, seguint les directrius del Departament de Salut. Amb el temps ha anat agafant embranzida i cada any són més escoles de les Terres de l’Ebre que hi participen.

El lliurament dels obsequis, a càrrec de l’Associació de Voluntaris de la Caixa, ha tingut lloc a les 17.30 hores simultàniament a les quatre comarques: al Baix Ebre, als Serveis Territorials d’Educació de Tortosa; al Montsià, a l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta; a la Ribera d’Ebre, a l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre, i a Terra Alta, a la Biblioteca Municipal de Gandesa.

Durant el lliurament els xiquets i xiquetes han explicat la importància de rentar-se les mans i com es van inspirar per a fer les seves obres.

Tortosa, 6 de maig de 2022

       

Bookmark the permalink.

Comments are closed.