1.460 alumnes de primer curs d’Educació Primària de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre participen en el concurs de dibuix d’higiene de mans

El dia 6 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, simultàniament a les quatre comarques de l’Ebre, s’han lliurat els premis de la vuitena edició consecutiva del concurs de dibuix, una de les activitats organitzades per l’ICS Terres de l’Ebre en col·laboració amb els Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre i l’Agència de Salut Pública mitjançant el Programa salut i escola.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra, el dia 5 de maig, el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb l’objectiu de conscienciar de la importància de la higiene de mans com el procediment més senzill, eficaç i econòmic per a prevenir la transmissió d’infeccions. Aquest any, amb el lema  “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans. Salva vides. Renta’t les mans”.

Des del 2009, els professionals de la Gerència organitzen activitats en relació amb aquest tema, i enguany és la vuitena edició del concurs de dibuix “Em rento les mans quan toca” i els  tallers interactius adreçats als nens de 6-7 anys d’edat de les escoles de primària de les quatre comarques amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Serveis Territorials d’Educació.

Enguany s’han fet 87 tallers interactius en 60 escoles en què han participat un total de 1.460 alumnes de primer curs d’Educació Primària. Per descomptat, cal destacar la total implicació de les escoles, els mestres, i els professionals sanitaris de l’Hospital Verge de la Cinta i el Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre en l’execució dels tallers, activitat que qualifiquen com a molt gratificant.

També ha  resultat imprescindible la contribució de l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa de la Diputació, la Facultat d’Infermeria de la URV i l’IES de l’Ebre. Així mateix cal agrair a la Fundació La Caixa i a la Fundació Dr. Ferran el patrocini dels premis.

L’acte de lliurament dels premis del concurs de dibuix ha tingut lloc el dia 6 a les 17.30 hores simultàniament a la sala d’actes dels Serveis Territorials d’Educació a Tortosa, l’Institut Ramon Berenguer IV a Amposta, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal de Gandesa. Tots quatre espais s’han omplert de xiquets, famílies, mestres i professionals de la salut per acompanyar els guanyadors a recollir el seu premi.

Els actes han estat presidits per representants dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, del Serveis Territorials de Salut, de la Fundació la Caixa i de l’ICS a Terres de l’Ebre.

Notícia Canal Terres de l’Ebre

      

Bookmark the permalink.

Comments are closed.